Dusting off the Past, Designing the Future: The Timeless Tale of Dusty Deco 

DUSTY DECO APARTMENT

Genomsyrad av Palma Mallorcas soliga prakt välkomnar Dusty Deco's grundare Edin och Lina dig in för att upptäcka uttalande delar som berättar Dusty Decos historia. Ursprungligen från Stockholm började Edin och Linas resa med en gemensam passion för att söka det eklektiska. Genom att samla på livfull vintage och inspirerande design på deras villkor.

Det som började som en weekendresa blev snabbt en livsstil – att byta ut det snöiga Sverige mot det soliga Spanien; fyller inte bara deras nya hem, utan också nyfikna samlares med verkligt unika föremål och tidlösa skatter. Filosofin? Skaffa bara föremål som de verkligen älskade, vilket främjar en samling med en tidlös estetik. Designprocessen, okonventionell för dem utan en formell designbakgrund, återspeglar ett engagemang för att skapa bitar som återspeglar den varaktiga kärleken och karaktären som finns i deras personliga utrymme. Edin säger, "Vi har alltid haft filosofin om att bara köpa saker vi älskade och ville ha i vårt eget hus och jag tror att detta är något som kan tillämpas här också, vi designar saker som vi verkligen älskar och vill leva med, långsiktigt ."

Idag hämtar Dusty Deco inspiration från själva livets gobeläng. Oavsett om det är musikens rytm, det visuella i en fängslande film, gatorna de beträder eller utforskandet av nya städer, bidrar varje upplevelse till deras kreativa källa. Nutiden präglas av en flytt till det pittoreska Mallorca, där de levande färgerna, de historiska byggnaderna och samspelet mellan ljus och natur har djupt påverkat deras estetik. Den eklektiska blandningen av sydeuropeisk design från 50-70-talen, kombinerat med en kärlek till Almodovars maximalistiska stil, resulterar i ett heltäckande designetos. Edin tillägger, "Vi älskar en bra kontrast och att blanda material och nyanser. Även proportioner. Så högt och lågt med tunt och chunky är fina blandningar och trä med betong och sammet och päls med en polerad marmor. Det handlar om att blanda saker vi älskar från olika tidsepoker.”

Varje dag ger ny inspiration, och resan är en härlig blandning av rolig och livlig kreativitet. Edin och Lina blandar utan ansträngning klassiker med samtida inslag, hämtade från olika epoker och influenser. Deras designprocess, utlöst av vardagliga former och texturer, resulterar i unika delar som harmoniskt kombinerar material, nyanser och proportioner. Dusty Deco-estetiken, formad av Mallorcas skönhet, fångar essensen av deras omgivning och skapar en sömlös blandning av dåtid, nutid och framtid. I takt med att Dusty Deco utvecklas ger deras samarbeten med andra kreativa nya perspektiv och överraskningar, vilket berikar varumärkets vision. Horisonten har ett löfte om expansion, med drömmar om ett Dusty-hotell, en trendig bar och kanske till och med ett denimmärke. Men för tillfället fokuserar Dusty Deco på att göra varje dag till en hyllning av kreativitet, och se till att deras varumärke blir en levande del av eklektiska hem runt om i världen.

BESÖK DUSTY APARTMENT

Dusty Apartment är öppen för alla enligt överenskommelse.
Boka ditt besök på palma.showroom@dustydeco.com