SKÖTSELRÅD

MATTOR

Livslängden på en matta beror på hur du sköter och sköter den. Vi rekommenderar dig att först skaka och dammsuga din matta innan du placerar den i ditt hem. Dammsug sedan minst en gång i veckan utan borsthuvudet. När du packar upp din matta kan det så småningom bli några vikmärken som har orsakats på grund av förpackning. När du lägger din matta på golvet försvinner vecket och eventuella ränder efter några dagar. Om du försiktigt sprayar lite vatten på mattan bör den försvinna snabbare. Använd en mattunderlägg för att minimera slitaget på mattan. För att minimera blekning och ojämnt slitage på mattan, vänd den regelbundet så att slitaget blir jämnt.

LUDD

Under den första användningsperioden kan mattan ludda ganska mycket och det i sig är inte ett tillverkningsfel. Detta beror på att mattan är tuftad, och det finns några lösa trådar som måste lossna. Dammsug regelbundet och använd en fuktig trasa för att samla ludd, så försvinner den efter en månad eller två. Detta är särskilt anpassningsbart på ull- och viskosmattor.

DIP DYE

Detta är en process som görs för hand och varje matta färgas individuellt, färgförändringar kan uppstå och detta är tanken med Dip Dye-mattorna för att få sitt eget uttryck.

ULL

En ullmatta är lättare att ta hand om än viskos och har en naturlig impregnering i sina fibrer. Om du spiller på mattan, torka upp överflödig vätska så snart som möjligt. Gnugga inte, då finns det en chans att gnugga in fläcken i tygets fiber. Behandla fläcken omedelbart med en lätt våt trasa med en liten mängd tvål. Använd bara lite vatten och torka försiktigt på fläcken. Avsluta med lite varmt vatten och efter en torr trasa. Om du inte kan ta bort fläcken med denna metod, lämna in mattan till en professionell mattrengöring som utför platttorkning.

SHAGGY

En lurvig matta behöver en grundligare dammsugare så att smuts som finns djupare ner i högen försvinner. Även om det inte ser smutsigt ut, gör dammsugning till ett regelbundet underhåll. Dammsug i högens riktning och lyft munstycket efter varje rörelse. Du kan också vända upp och ner på mattan och vispa baksidan så att smuts djupt i högen kan komma ut.