ATELIER ALBA


Atelier Alba, en Stockholmsbaserad arkitektbyrå, ägnar sig åt att skapa utrymmen som blandar klassisk elegans med en touch av lekfullhet – djärv men ändå disciplinerad.

Deras expertis spänner över privata bostäder, interiörer och möbeldesign. De är specialiserade på att bygga hållbara byggnader, tidlösa interiörer och hållbara möbler. Atelier Alba har en djup uppskattning för hantverk och material. I en tid där hantverk ofta prioriterar utseende framför substans, fördjupar de sig i krångligheterna, behärskar teknikerna och utgår från materialens inneboende kvaliteter.

Deras tillvägagångssätt är initialt okomplicerat och lösningsfokuserat, men de är glada över att introducera oväntade element. Vi strävar efter att våra projekt ska göra ett bestående intryck, kanske trigga en känsla av förtrogenhet eller framkalla ett kärt minne – en känsla av att vara "hemma".

Målet med Atelier Alba är att designa utrymmen där livet utspelar sig naturligt. De strävar efter klarhet i formen, ett lekfullt utforskande av proportioner och en harmonisk integration med det vardagliga och självklara.

PRODUKTER AV ATELIER ALBA